Månedens øl i Kinorevuen

Innovation I.P.A

India Pale Ale, IPA, 6,7%
Adnams Southwold
Southwold, Suffolk, England

Innovation I.P.A er en moderne engelsk IPA med et amerikansk præg, som gør den til en rigtig god, frisk forårs/sommerøl, der bedst kommer til sin ret, når den serveres kold i et glas.

Den har en smuk gylden farve i glasset med elfenbensfarvet skum. Duften er frugtig med blomster og malt, der går igen i den set sødlige smag. Bitterheden er ikke voldsom i forhold til andre moderne IPA’er, men den bliver kraftigere i den lange eftersmag.

Den oprindeligt engelske øltype India Pale Ale har i den grad inspireret bryggere verden over. Især efter amerikanske bryggerier som Sierra Nevada, Brooklyn Brewery, Lagunitas og mange andre fra 1990’erne introducerede IPA med nye humletyper, og opskrifter, der gav øllet både mere bitterhed men også meget mere nuancerede aromaer. I dag findes der et væld af forskellige IPA-typer, og den populære øltype er næsten blevet synonym med eksperimenter med humletyper og smagsoplevelser, der ligger meget langt fra den oprindelige, engelske IPA.

Adnams-bryggeriet blev grundlagt i 1890 i det østlige England 
i havnebyen Southwold, efter de to brødre George og Ernest Adnams i 1872 havde købt bryggeriet, hvor der angiveligt har været brygget øl siden 1345.
Se mere på adnams.co.uk

Øllen er udvalgt og beskrevet af ølskribent John Jensen

Månedens øl: Innovation I.P.A