Månedens øl i Kinorevuen

Tripel d’Anvers

Belgisk tripel, 8%
Stadsbrouwerij De Koninck
Antwerpen, Holland

Tripel d’Anvers er en solid og letdrikkelig fortolking af en belgisk tripel fra det hollandske De Koninck-bryggeri. Den er mere klar end mange versioner af denne klassiske belgiske øltype, og skummet er hvidt og lidt grovere. Duften er krydret og umiskendelig ”belgisk”, men i forhold til stilen kunne der godt være mere smag fra gæren. Det betyder til gengæld at Tripel d’Anvers er letdrikkelig og mindre bastant. Der er kun svag bitterhed og eftersmagen er fyldig og sød.

Tripel d’Anvers kom på markedet i 2010, hvor den blev afløser for den hidtidige Tripel fra De Koninck. Den er brygmesterens hyldest til hjembyen Antwerpen.

Tripel er en klassisk overgæret belgisk øltype, der ofte er uklar med tydeligt bidrag til smagen fra gæren. Stilen kan godt være temmelig voldsom smagsmæssigt med tydelig alkohol og påtrængende næsten ”kemisk” sødme og brug af krydderier.

De Koninck-bryggeriet har rødder tilbage i middelalderen på en kro i udkanten af Antwerpen. Den fungerede som toldsted, og havde et skilt, der beordrende handelsrejsende til at stoppe og betale told. Kroen blev i slutningen af 1820 omdannet til et bryggeri, der i begyndelsen hed ”Hånden” (med et logo, der fortsat kan ses i De Koninck’s logo). I midten af 1800-tallet var bryggeriets øl berømt for dets kvalitet, og omkring samme tid blev bryggeriets navn ændret til ”De Koninck”. (kilde: Wikipedia og hjemmesiden for Stadsbrouwerij De Koninck

Øllen er udvalgt og beskrevet af ølskribent John Jensen

Månedens øl i Kinorevuen