Månedens øl i Kinorevuen

Prototyp

Kellerwieder Kreativ Brauerei

Hamborg, Tyskland

New Style Lager, 5,9 %

Prototyp New Style Lager er en hybrid, der forener det blomstrende univers fra overgærede IPA’er med det undergærede lagers-øls stringente og lidt tørre smagsoplevelse. 

I glasset er en let tåget, lys gul med et tæt hvidt skum. Øllet er tørhumlet (det er tilsat humle efter kogeprocessen), hvilket typisk giver en meget aromatisk øloplevelse med dufte i retning af tropiske frugter og blomster. I modsætning til IPA’er, der gæres ved høje temperaturer, er Prototyp New Style Lager gæret ved lave temperaturer, hvilket giver den typiske, stringente lidt tørre smag og mundfornemmelse, der kendes fra lager øl-stilen. Det resulterer i en usædvanlig øloplevelse. Bitterheden er forholdsvis lav.

Prototyp har været på markedet siden 2012, og den var Kehrwieder-bryggeriets første forsøg på at forny den klassiske tyske lager-type.

Kellerwieder Kreativ Brauerei blev stiftet i 2011 og har siden da haft mere end 100 øl på programmet. Ifølge bryggeriets hjemmeside har Kehrwieder vundet 40 internationale øl-priser for deres produktion, der strækker sig fra alkoholfrie øl til mørke, stærke stouts.

Øllen er udvalgt og beskrevet af ølskribent John Jensen

Månedens øl i Kinorevuen