Opera i Kinorevuen

Opera i Kinorevuen sæson 2020-2021

Til alle sæsonens operaforestillinger byder Kinorevuens operateam velkommen med et glas champagne og en introduktion til aftenens operaforestilling.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en spændende operasæson. 

På gensyn i Kinorevuen

Massenet: Manon

Onsdag d. 4/11 kl.18.30
Massenets Manon i en opsætning fra Pariseroperaen 2020. Manon er Massenets mest populære og bedst kendte opera. Operaen er skrevet 1884, og blev populær fra starten. Charmen og vitaliteten i Massenets musik, er et godt eksempel på den epoke i Frankrig som kaldes La Belle Epoque, en periode der var domineret af skønhed, nye opfindelser og fred. I denne opsætning af Manon synges hovedrollen, som kvinden der er splittet mellem ønsket om rigdom og ægte kærlighed, af den unge sydafrikanske sopran, Pretty Yende. Des Grieux, den ene af hendes bejlere, synges af tenoren Benjamin Bernheim.

Verdi: Giovanna D’arco

Mandag d. 7/12 kl. 18:30
Decembers forestilling – åbningsforestillingen fra La Scala, som vi skulle have vist direkte, er desværre aflyst, pga. coronasituationen i Italien.
I stedet for viser vi en Verdiopera, også fra La Scala, med Anna Netrebko og tenoren Francesco Meli i hovedrollerne. Operaen er en af Verdis tidlige operaer, Giovanna D’arco, historien om Jeanne D’arc. Aftenens dirigent Riccardo Chailly beskriver denne forestilling som ”historien om et far-datter forhold, og handlingen har efter sigende ikke så meget tilfælles med Schillers oprindelige tragedie. Om netop denne opførelse skrev anmelderne bla:
"The most vocally resplendent evening of Verdi singing heard here this century—and since the opera offers ample opportunities to display both technical skill and beauty of tone, the musical rewards were substantial." 

Bellini: Søvngængersken

Lørdag d. 9/1. kl. 14.30
En historie om forvikling og misforståelse, der udspiller sig i et rejseselskab af skiturister i Alperne i 50erne. Her kan man opleve sopranen Jessica Pratt, som smukt syngende løfter arven efter både Maria Callas og Joan Sutherland, der begge fejrede store succeser i denne hovedrolle som Amina. Forestillingen er fra Teatro La Fenice i Venedig.

Puccini: Manon Lescaut

Lørdag, d.10/4. kl. 14.30
I en nyopsætning fra La Scala operaen 2019, dirigeret af Maestro Riccardo Chailly, og instrueret af den berømte instruktør, Sir David Pountney. Dramaet om kvinden Manon der må træffe sit livs valg, der lå til grund for Massenets opera, er ligeledes udgangspunkt for Puccinis opera, Manon Lescaut. Puccini mente, at Massenet havde følt som en franskmand da han skrev sin version 9 år tidligere, men at han selv følte som en italiener – og derfor komponerede han sin italienske version af historien. Puccini viser i denne originale udgave fra 1894, sin fantastiske orkestrale virtuositet.

Aktuelle forestillinger

Der er ingen aktuelle forestillinger

Opera logo