Opera i Kinorevuen

Opera i Kinorevuen sæson 2019-2020

 

W. A. Mozart: Figaros Bryllup. Onsdag d. 25/09 kl. 19

Forestillingen er en optagelse fra Salzburg Festival 2015, og er iscenesat af Sven-Eric Bechtolf. Det er en nutidig og humoristisk opsætning – som giver associationer til Matador og livet i Korsbæk. Susanna synges af Martina Jankova og Adam Plachetka synger Figaro.

Alexander Borodin: Fyrst Igor. Live fra Paris, tirsdag d. 17/12 kl. 18.45

Borodins eneste opera, en stor episk fortælling, efter Vladimir Stasovs skuespil der var bygget over et russisk middelalderepos, Igorkvadet. Borodin nåede ikke at blive færdig med operaen, inden han døde i 1887 og ouverturen og 3 akt er derfor færdiggjort af Glazunov og orkestreret af Rimskij-Korsakov. Det mest kendte musik fra operaen er Polovetserdansene. Operaen sætter i denne opsætning, hvor det folkloristiske islæt er ned- tonet, spørgsmålstegn ved vores moralske værdier, og ved lederens ansvar overfor sit folk. De medvirkende er bla. Evgeny Nikitin som Prins Igor, Elena Stikhina som Iroslavina, Pavel Cernoch som Vladimir. Forestillingen dirigeres af Phillipe Jordan.

Giuseppe Verdi: Aida. Lørdag d. 25/1 kl. 14

Forestilling fra Saltzburg Festival 2016. Med Riccardo Muti i spidsen for Wiener Filhar- monikerne, og ikke mindst Anna Netrebko i rollen som Aida. Scenografien er enkel og giver plads til Anna Netrepkos meget fine spil i rollen som Aida. I rollen som Radames ses tenor- en Francesco Meli.

Gluck: Orfeus og Eurydike. Onsdag d. 11/3 kl.19.00

La Scala opsætter her for første gang nogensinde Glucks opera i den fulde franske version fra 1774, produceret til Covent Garden af instruktøren John Fulljames. I denne version har orkesteret en fremtrædende rolle i opsætningen. De medvirkende er Christiane Karg og Fatma Said – begge uddannet på la Scala Akademiet. Dirigenten er den unge og meget værdsatte Michele Mariotto.

Til alle sæsonens operaforestillinger byder Kinorevuens operateam velkommen med et glas champagne og en introduktion til aftenens operaforestilling.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en spændende operasæson. 

På gensyn i Kinorevuen

Aktuelle forestillinger

Der er ingen aktuelle forestillinger